Ние работим с най-добрия магазин за доставка на цветя в България Flo.BG

сряда, 19 януари 2011 г.

Съвети за отглеждане на рози

 
Отглеждане на рози

 Несъмнено розата е сред най-красивите цветя във всяка една градина. За това нейно предимство са нужни много усилия и специални грижи. Розата не е трудна за отглеждане, но спазвайте няколко прости правила:
Поливане : Розите не се нуждаят от прекалено много вода. Веднъж в седмицата е напълно достатъчно за да задоволи нуждите им. Препоръчителни часове за извършване на заниманието е рано сутрин след зазоряване или привечер, когато слънцето залязва. Ако се прекали с поливането, розите могат да изсъхнат. Много е важно да не се полива директно върху листата, защото има опастност те да почернеят и да окапят, а това сто процента няма да направи нашия двор красив.
Светлина : Никога не забравяйте, че розите се нуждаят минимум от шест часа слънчева светлина, иначе листата им пожълтяват, цвета не е ярко червен.
Подрязване : Отностно подрязването трябва да бъдете много внимателни. Никога не подрязвайте розите си през есента, има опастност от занижаване на температурите или слана, което ще отслаби имунитета на растението и то ще загине. Препоръчително е да използвате специални градински ножици, а не нож.