Ние работим с най-добрия магазин за доставка на цветя в България Flo.BG

четвъртък, 19 май 2011 г.

Видове рози по цветове – лилави хибридни рози


Освен традиционните рози и розови храсти, човекът е създал и много хибридни видове, които са с интересни цветове и лек, сладък аромат. Някои от тях за жалост дори нямат аромат. Все пак има и естествени видове в подобен цвят, които варират от лек, светъл лавандулов цвят, до дълбоко лилаво, почти черно. 

Един такъв вид рози е Полунощната синя роза /Midnight Blue rose/, която всъщност е оцветена в много тъмно лилаво. В последствие тя сменя името си на Midnight Purple rose.  
Цветовете на този невероятен розов храст, се отличават с остър, леко ориенталски аромат, който напомня сладки подправки, и е така сладък, че колкото повече го вдишвате, толкова повече ви се иска да усещате около себе си.

Този вид рози са чудесни за отглеждане в градината. Те представляват малки, ниски храсти, които израстват в кръгла форма. Чудесно решение за малката ви градинка пред къщата или дори на балкона на апартамента.
Тази роза че чувства много добре в саксии, кашпи или контейнер, за разлика от повечето видове рози. В градината може да го съчетаете с някое жълто цветя или пък оранжево, тъй като двата цвята си отиват.

Освен това Midnight Blue rose е чудесна роза за всеки начинаещ градинар, защото тя е от видовете, които са доста устойчиви на различните болести, които обикновено сполетяват нейните посестрими от рода. Тя не е и особено претенциозна при отглеждането си.
Веднъж израснал, целият храст се покрива с големи, кръгли виолетови цветове, чийто аромат се разпростира далеч. Чудесно решение за всички, които искат макар и за малко да се докоснат до природата, докато си стоят пред компютъра или в градината със сутрешното кафе. Когато увехнат цветовете трябва да се отстраняват, за да може храста да си пусне нови.