Ние работим с най-добрия магазин за доставка на цветя в България Flo.BG

понеделник, 23 май 2011 г.

Езерна градинка с различни видове водни цветя и рози

На пазара вече може да намерите различни видове готови пластмасови езерца, които са с различни форми и размери, които трябва само да се заровят в двора. И след като го направите, може спокойно да наредите около него различни цветя или цветни мотиви. Може да си направите истинско водно вълшебство с водни лилии, лотуси, дори рози. И така дори няма да си личи, че това езерце е изкуствено, с пластмасово дъно.

Ако обаче нямате много излишни средства за градината си в този момент, а много искате да направите нещо хубаво за нея, е добра идея да заложите на рецилирането. Или с други думи да си намерите някой контейнер, който ще изхвърляте по принцип или пък материал за задържане вода.

Такива предмети са големите глинени саксии, стари медни бойлери, умивалници или сандък от бетон. Ако се притеснявате, че те ще пропускат вода, може да облепите вътрешната им повърхност с гумено платно или дебел найлон.

А какви точно цветя може да си подберете за вашето изкуствено езерце? Може да си сложите няколко вида цветя: плуващите по повърхността водни зюмбюли, водни лилии, миниатюрни рози, блатни тръстики, перуники и др.

Просто в този случай имате голямо разнообразие, защото повечето от растенията дори може да намерите в готови мрежички по магазините. Почвата в тези мрежички е необходимо да е покрита с пласт дребни камъчета, за се предотврати отмиването от водата. Забодете с пирончета мрежичките по вътреш¬ната стена на контейнера. Растения¬та трябва да бъдат разположени поне на 3 пръста под ръба на съда. Накрая контейнерът се пълни с вода, която да стига на около 10 см. от ръба.
В добавка към вашата водна градин¬ка можете да използвате интересни камъни, дънери и т.н,