Ние работим с най-добрия магазин за доставка на цветя в България Flo.BG

понеделник, 28 март 2011 г.

Пет основни съвета за това как да си отгледате красиви рози

Малко са цветята в градината, които да радват окото така, както розите. За да получите наистина едно великолепие от цвят и аромат, обаче трябва да спазвате няколко основни принципа. Ето какво се налага да правите, ако искате да имате неповторими рози:

Светлина: Когато решите да засадите рози в градината си, трябва да имате предвид, че те имат нужда от светлина минимум по 6 часа на ден, затова избирайте внимателно мястото.

Поливане: Поливането трябва да става внимателно и в никакъв случай не бива да позволявате на вода да попадне върху самите листа на цветето, защото на това място често се появяват тъмни петна и цялото растение заболява. Винаги поливайте розите в корените. Почвата не бива да подгизва. По – добре поливайте обилно веднъж в седмицата, вместо няколко пъти по малко, за същия период. Ако преполеете вашите рози, те ще изсъхнат. Поливайте рано сутрин или привечер.

Засаждане и почва: Щом земята вече се е отпуснала в края на зимата и началото на пролетта, може да обърнете пръстта, там където ще сеете розите. За да бъде почвата по-рохкава може да добавите торфен мъх, изгнили листа и едър пясък. Почвата трябва да бъде обработена поне месец преди засаждането на розите.

Почистване: За да са здрави вашите рози е добре да бъдат почиствани редовно от увехналите листа и венчелистчета, както и от листата с тъмни петна. За да премахнете тъмните петна, разтворете 1 супена лъжица готварска сода и 1 супена лъжица течен сапун в 4 – 5 литра вода и  напръскайте листата с получената смес.

Подрязване: Нека клончето винаги да се подрязва малко над най-горната пъпка. Ползвайте остър нож за целта или пък градинарска ножица. Не подрязвайте храста през есента. За да насърчите растежа, винаги отрязвайте издънките над разклонението, от което излизат пъпките.